LA CASA

El Sunyer és una masia del segle XII totalment restaurada i situada sobre la Vall de Beget, dins l'Espai d'Interès Natural d l'Alta Garrotxa. Amb 1000 m2 construïts, fou antigament un del masos més importants de la zona amb les activitats agrícoles i ramaderes pròpies de l'època. Actualment s'ha reconvertit en un espai còmode i acollidor, però respectant el caràcter rústic original.

Menjador del foc a terra

Des de l'entrada principal de l'era podeu accedir a aquest menjador que antigament havia estat la cuina de la casa, el centre de la vida de la llar. Podreu menjar gaudint de la seva llar de foc on podeu pendre un cadé asseguts en uns acollidors bancs de pedra. Les seves parets de pedra i l'antiga cisterna de recollida d'aigua de pluja, encara en servei per donar de beure als cavalls, ens situen en èpoques passades.

Sala de la llar de foc

Aquesta estança era el lloc on els habitants de la casa es reunien al caure el sol per a escalfar-se al voltant de la llar de foc que presideix la sala. Als sofàs d'aquesta sala podreu conversar, llegir o descansar tal com feien els avantpassats de la casa.

L'Era

A l'entrada principal de la casa trobem l'antiga era on es separava el gra de la palla després de la collita. Actualment s'utilitza com a terrassa per fer l'aperitiu, dinar, descansar o tan sols seure i gaudir de les vistes.

L'Eixida

L'Eixida es una terrassa coberta que com l'era gaudeix d'unes magnífiques vistes.